Page content

Geschiedenis

AOT (Amsterdam Option Traders) werd in 1980 opgericht. Dit Internationale Handelshuis was gespecialiseerd in de handel in aandelen en opties en was één van de eerste handelshuizen die actief waren op de optiebeurs. Na een zeer succesvolle beginperiode, volgde in 1985 een beursnotering aan het huidige Euronext Amsterdam. In de tweede helft van de jaren tachtig nam AOT een aantal obligatiehoekmansbedrijven over.

Het bedrijf Binck werd in het jaar 2000 opgericht door vier voormalige medewerkers van broker IMG Holland. Vanaf 19 juni konden institutionele beleggers van haar Broker diensten gebruik maken voor de Amsterdamse optiehandel. Verder lanceerde het op 6 oktober van datzelfde jaar haar website voor particuliere beleggers. AOT was toen al op de achtergrond aanwezig als medefinancier van het bedrijf. Op 10 mei 2004 nam AOT ook de resterende aandelen over van Binck. De naam AOT werd later in dat jaar gewijzigd in Binck NV.

De Obligatiehandel, de traditionele activiteit van AOT, is in 2007 door middel van een Management Buy-Out verzelfstandigd. Het complete ervaren obligatieteam is integraal opgegaan in de vennootschap Florint B.V. Tevens heeft Florint Capital de professionele technische infrastructuur en het historische relatienetwerk overgenomen.Rendered in 0.0390 seconds.